2. sept 2005

Aga nüüd...

...lähen ma pitsarulle küpsetama. Ma ei mäleta enam, kustkohast ma selle idee virutasin, aga igatahes käib nende tegemine nii, et tuleb kokku keerata üks keskmise suurusega pärmitaigen. Kuni see kerkib, hakkida peeneks sink ehk keeduvorst, karbitäis värskeid shapinjone (meeldivam muidugi oleks, kui eviksite näiteks kukeseeni vmt), üks pisike koti- ehk purgitäis oliive, siis veel mõned Mari näritud kurgid und paprikat kaun-poolteist. Ja kui maitse eelistab, siis natukene purustet või hakit ananassi. Kogu see kompott tuleks veel ketshupiga ära segada (vajadusel lisada veel teelusikatäis-paar suhkrut, kui liiga hapu saab) ja saadud mögin lahtirullitud taignale määrida. Siis taigen rulli ja naks-naks terava noaga saiakesed lõigata - nii umbes 2-3 cm laiuselt. Laduda need ahjuplaadile (kui kannatust jätkub, lasta veidi kerkida ka), puistata üle riivjuustuga ja panna ahju.

Ma tahan kuulda, kas keegi teist pärast seda rääkida suudab - ilma keeleta on seda raske teha.

Bon appetit!

*see oli siis oravakese katsetus toidublogide vallas*

Kommentaare ei ole: