10. apr 2006

Jumala eest

Ma lubasin küll, et enam päevakajalistel teemadel sõna ei võta, aga noma'itia. Selle peale tahaks küll öelda. et "Mõistus, tule koju!"

Aru ma'isaa, milleks seda vaja on? Mida isand Raid sellega öelda või saavutada tahab? Seni ma ikka lugesin "KesKusi", kui näppu juhtus, aga nüüd... Et inimesed peavad nägema? Vabandust, aga minu jaoks langeb see ühte kategooriasse hüüdlausega "Rahval on õigus teada!", mida oma kilbina kasutavad raipesööjaist seltskonnaajakirjanikud. Kes tahtis, see juba nägi. Täpselt samamoodi, nagu meil on usuvabadus, kehtib see ka teiste rahvaste kohta, ja kui moslemite usk on niisugune, mis ei luba oma jumalast pilte joonistada, siis tuleb seda mõista. Sihuke hüppamine aga - see on tühine ja mõttetu. Mida see annab? Liiatigi on meil olemas oma moslemikogukond, kelle esindajad on oma arvamuse ses asjas juba ammu välja öelnud. Selline asi liigitub juba mõttetu solvamise hulka.

Kui sel aga tõesti peaks ka hullemad tagajärjed olema, siis jääb see isand Raidi südametunnistusele. Mis muidugi on vilets lohutus.

*on päris kuri*

Kommentaare ei ole: